Sugaraimmal égetek
2019. szeptember 18. szerda, 12:30    PDF Nyomtatás E-mail

Apró, de meghatározó mindennapos csodák tarkítják a kiegyensúlyozott, boldog, mosolygós, érzékeny Balázs Ildikó életét. Legértékesebb szellemi tulajdona a kreativitás, a nagy álma is erre épül: egy sikeres, kreativitást kiaknázó magánvállalkozás. A bizalom és a jóindulat számára nagyon fontos, ugyanakkor határozottan elutasítja a hiteltelen számonkérő magatartását. Tiszteli és csodálja párjának életadóját. Az élethez szerencse kell – vallja.

– Mi jelenti számodra a tökéletes boldogságot?

– Amikor testileg egészséges és lelkileg kiegyensúlyozott vagyok egy időben. Ilyenkor sugárzom, és a sugaraimmal égetek, mint a nap.

– Mi a legnagyobb félelmed?
– A lelki fájdalomtól félek. Csalódni valamiben/valakiben, amiben/akiben hiszek, bízom. És félek a gyásztól is, főleg attól, amikor számunkra nagyon fontosat örökre elveszítünk.

– Melyik az a tulajdonságod, amit nem szeretsz magadban? Miért?
– Az érzékenység. Érzelmi oldalról közelítek meg és kezelek sok mindent, ami az esetek 90%-ban nem baj, de a maradék esetben csapdába esem miatta, és nehezen tudom ésszerűsíteni a változtatást.


– Mi az a tulajdonság, amit nem szeretsz másokban?
– Az öndicséret. Ha valaki magáról áradozik, vagy ha kiköveteli magának a dicséretet. Az öndicséret gyalázat, tartja a régi közmondás is.


– Melyik az a tulajdonság, amelyet leginkább túlértékelünk?
– A bizalom és a jóhiszeműség. Gyakran visszaélünk mások bizalmával, jóindulatával.


– Melyik élő embert csodálod leginkább?
– Most a közvetlen közelemből anyósomat tudom kiemelni. Önfeláldozó és erős asszony. Csodálom azért, ahogy éveken keresztül gondozta beteg férjét és nem mutatta, hogy ő maga min ment keresztül.


– Min tudsz igazán felháborodni?
– Ha valaki olyan dologban kér számon engem, amiben ő maga nem tud példát mutatni.


– Történt-e az életedben igazi csoda, amire nem számítottál?
– Inkább apró csodáknak nevezném, ilyen számos volt. Arra értem ezeket az apró csodákat, hogy bizonyos nagyobb dolgok bekövetkezte előtt váratlanul történik egy olyan apró, de jelentős dolog, ami ahhoz kell, hogy a kezdeti nagy dolgot határozottan és magabiztosan jó irányba tudjam terelni és megvalósítani.

– Melyik az a szó vagy kifejezés, amelyet túl gyakran használsz?
– Talán az „azt hiszem”.

– Mi az, amit a legkevésbé szeretsz a külsődben?
– Az ősz hajszálaimat. Még várhattak volna egy évtizedet a megjelenéssel Smile.

– Mely tulajdonságot tartod a legfontosabbnak egy férfiban?
– Határozottság, megbízhatóság. Szeretem, ha egy férfi a biztonság érzését tudja nyújtani számomra, legyen az férj, barát vagy munkatárs.

– Mely tulajdonságot tartod a legfontosabbnak egy nőben?
– Egy nő legyen megértő, gondoskodó, és nem rossz, ha még titokzatos és izgalmas is egyben Smile.

– Mi a számodra legértékesebb tulajdonod?
– Szellemi tulajdon jut eszembe, ez pedig a kreativitás és az alkotás képessége. Megszületik egy ötlet bennem és megalkotom azt.

– Mi vagy ki életed legnagyobb szerelme?
– Egy férfi, A Férfi Smile.

– Mikor és hol voltál életedben a legboldogabb?
– Nagyon sokszor. Azért nem tudok kiemelni csak egyet, mert minden alkalommal, amikor nagyon boldog voltam, azt hittem, hogy akkor és ott vagyok a legboldogabb, mint például a terhességeim „híre”, a gyerekeim születése, egy cél elérése stb. Úgy gondolom, az élet folyamatosan felkínálja a lehetőséget, hogy boldogok lehessünk, csak meg kell látni és élni a pillanattal.

– Ha választhatnál, melyik emberi képességet, tehetséget birtokolnád legszívesebben?
– Szeretném, ha könnyen menne az idegen nyelvek tanulása, s több idegen nyelvet beszélnék. Nehezen tanulok idegen nyelveket, és amit tudok, de nem használom eleget, könnyen el is felejtem.

– Ha egyetlen dolgot megváltoztathatnál önmagadban, mi lenne az?
– A magabiztosság. Többet szeretnék belőle.

– Hol élnél legszívesebben a világon?
– Hirtelen jön egy-két ötlet, örök nyár és víz legyen a közelben, de ha jól belegondolok s meg akarom fogalmazni, hogy miért is, akkor rájövök, hogy pont jó helyen élek. Szeretek itt, Székelyudvarhelyen élni. A világot jó megismerni, utazni, egy-egy rövidebb időt máshol eltölteni, de utána a legjobb hazajönni.

– Ha létezik halál utáni élet, te miként vagy kiként térnél vissza legszívesebben?
– Egy jóképű, intelligens, jól szituált férfiként... Vicceltem.

– Mi eddigi életed legnagyobb teljesítménye?
– Elégedett vagyok életem alakulásával, amit egyrészt magamnak köszönhetek. Van családom, egészségem és életkedvem, s ha ezek megmaradnak, akkor minden meglesz ezek után is.

– Mi a legkedvesebb elfoglaltságod?
– Az ötleteim kivitelezése, az alkotás. Van, amikor varrok, van, amikor rajzolok vagy festek, vagy épp horgolok, barkácsolok, agyagot gyúrok stb.

– Mi az, amitől a legjobban irtózol?
– Sok mindentől félek, de nem mondhatom, hogy irtózom bármitől is.

– Mi az, amit a legjobban sajnálsz a múltadban?
– Gyermekkoromban egy alkalommal a játszótéren rossz mozdulat következményeként kitörött a nagy metszőfogam fele, ezt kihagytam volna az életemből.

– Mit kívánnál magadnak egy jó tündértől?
– További szerencsét az élethez.

– Mit szeretnél csinálni 10 év múlva?
– Van egy elképzelésem, hogy mivel szeretnék foglalkozni a jövőben, a kreativitással kapcsolható össze, de ahhoz, hogy belevágjak, hiányzik még a legfontosabb: a magabiztosság és a határozottság. Úgy érzem, még nem jött el az ideje, de 10 éves távlatban gondolkodva már egészen másként látom magam. Akkor már saját vállalkozásban dolgozom, külsőleg hasonlóan nézek ki, csak épp a hajam rövid, de stílusos, szemüveget hordok. A gyermekeim már felnőtt korúak, továbbra is jól kijövünk egymással, tudunk beszélgetni a mindennapi dolgainkról és gondjainkról. Akkor is boldog és kiegyensúlyozott vagyok Smile.

*Proust-kérdőív Blénessy Éva-módra

Fotó: Kusztura Katalin

 
FacebookTwitterGoogle bookmark