XVI. EFIKOT: Kék- és zöldgazdaság Székelyudvarhelyen
2017. február 22. szerda, 11:13    PDF Nyomtatás E-mail
Idén XVI. alkalommal szervezi meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója (RIF) az Erdélyi Magyar Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozóját (EFIKOT), amelynek ezúttal Székelyudvarhely ad helyet március 24-26. között - tudta meg a Más Rádió Márton Panna szervezőtől.

Ebben az évben a zöld- és kékgazdaság a központi téma. Számos új, még kiaknázatlan lehetőséget tár fel előttünk ez a világ, a legújabb trendek is efelé mutatnak. A zöldgazdaság kevesek számára ismeretlen fogalom, viszont a kék - úgy is mondhatnánk, a még zöldebb - már igen.


A hagyományos plenáris előadásokat a megszokott módon négy szekció követi. A szekcióelőadások célja, hogy még inkább kibontsa az adott területeken felvetett témákat, reflektáljon bizonyos problémákra.
Az első a CSR (társadalmi felelősségvállalás). A multik már nagy sikereket tudhatnak maguk mögött a témában, viszont Erdélyben nagyon kevés a követendő példa.

Második szekció a Vállalkozz korlátok nélkül. A szervezők elmondása szerint ez a szekció azért rendhagyó, mivel felismerték azt, hogy számos értékes testi vagy szellemi fogyatékkal élő személy van a környezetünkben, akikre nem fektetünk elég hangsúlyt, így ebben a szekcióban ők fognak felszólalni, illetve olyanok, akik hasonló problémákkal küszködő embereket alkalmaznak.
A Lehetőségek az újrahasznosításban szekció arra fókuszál majd, hogy melyek azok a megvalósítások, amelyek kézenfekvőek és mégis csak nagyon kevesen alkalmazzák.
A negyedik szekció - mint minden évben - az innovációval foglalkozik, azaz a next generationnel.

A regisztrációval és a konferencia részletes programjával kapcsolatos további információt az EFIKOT honlapján (http://efikot.rif.ro), vagy Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/EFIKOT/?fref=ts) találunk.
 
FacebookTwitterGoogle bookmark