8. IPSE Városnapi Tömegfutás - több mint 1800 jelentkező
2016. május 27. péntek, 07:45    PDF Nyomtatás E-mail
Május 28-án, szombaton délelőtt 10 órakor rajtol a 8. IPSE Városnapi Tömegfutás, amire ilyen sokan még soha sem jelentkeztek - tudta meg a Más Rádió Szász Attila szervezőtől.

Lezárult a regisztrációs időszak a 8. IPSE Városnapi Tömegfutásra – 1815 szaladó jelentkezett. A hagyományokhoz híven idén is a Digital 3 Televízió elől indul a tömeg, majd a Kossuth Lajos és Bethlen Gábor utcákon haladva a Vásártér utcán folytatódik a nagy szaladás. A tömeg a Nicolae Bălcescu utcához érve balra kanyarodik, így szaladnak végig Szombatfalván, a Wesselényi Miklós és Hunyadi János utcákon folytatva az utat, majd a Városi Strand mögött elhaladva a város legújabb körforgalmánál kanyarodnak vissza a II. Rákóczi Ferencz utcára, itt érkezve vissza a kiindulási pontra.


A szervezők (Uh.ro és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala) arra kérnek minden résztvevőt, hogy a futás alatt mindvégig az út jobb oldalát használják, és végig figyeljenek egymásra, főként a rajtnál, a célba érkezésnél és a Nicolae Bălcescu utcai itatópontnál. „Ez nem verseny, nem kell tolongani. Sokkal fontosabb, hogy együtt szaladjunk, így tegyünk az egészségünkért” – nyilatkozták a szervezők.

Az autóval közlekedőknek jó tudniuk, hogy a fent jelzett szakaszon a futás ideje alatt, megközelítőleg 11 óráig időszakosan útlezárásokra lehet számítani, illetve a II. Rákóczi Ferenc utca egy szakasza – a Pethő étterem és a Malom utca közti rész – 8 és 12 óra között teljesen le lesz zárva. A szervezők arra kérik az autósokat, hogy legyenek türelmesek, és, amennyiben lehetséges, állítsák le járművük motorját, amíg elhaladnak a futók, hogy minél zavartalanabbul haladhasson a szaladás.

Ha valakinek nem sikerült időben regisztrálnia, annak sem kell csüggednie: bár formálisan nem vesz részt a futáson, de saját felelősségére ott lehet a rajtnál, és ő is teljesítheti a távot.

Fotó: tomegfutas.zseb.ro.
 
FacebookTwitterGoogle bookmark