Székelyudvarhely: Vasszékely díj idén is
2017. augusztus 28. hétfő, 11:07    PDF Nyomtatás E-mail
Idén is odaítélik a Vasszékely díjat - tudta meg a Más Rádió a székelyudvarhelyi Városháza munkatársától, Z. Nagy Istvántól. A díjat évente legtöbb öt arra érdemes személy kaphatja meg.

A 2016-ban alapított díj művészi kivitelezésű bronz emlékplakettből és díszoklevélből áll. A díj Gálát Lajos Vas-székely elnevezésű öntöttvas plakettjének másolata, ezért is maradt rajta a „82-es Vas-székely” felirat, illetve az 1917-es jelzés. A díjat évente maximálisan öt olyan fiatal személy kaphatja meg, aki:

– Székelyudvarhelyen él;
– jelentősen hozzájárul a város fejlődéséhez gazdasági, kulturális, publicisztikai, pedagógiai, építészeti, technikai, tudományos, természetvédelmi, illetve sport terén, ugyanakkor emberségben, jótékonykodásban vagy a közéletben példamutató egyéniség a közösség számára;
– jelentős mértékben tevékenykedik a város gazdasági vagy kulturális életének fellendítésében, jó hírnevének öregbítésében.

A Vasszékely-díjat odaítélő bizottság tagjai: dr. Andrészek Csaba, Boros Csaba, Elekes Gyula, Tőkés Zsolt és Balázs Árpád.

A díj várományosainak neve nem publikus, az ötvenhatos megemlékezés napján derül fény kilétükre, díjátadáskor.

A kezdeményezők kérik, hogy a
http://www.udvarhely.ro/slider/jeloljunk-vasszekelyeket/
weboldalon található űrlap kitöltésével tegyék meg jelöléseiket.
Jelölési határidő: 2017. október 10.

 
FacebookTwitterGoogle bookmark