Idén is nekifuthatunk
2017. augusztus 29. kedd, 05:40    PDF Nyomtatás E-mail
A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) hatodik alkalommal szervezi meg őszi adománygyűjtő programját, a Fuss NEKI!-t – mondta el a Más Rádiónak Péter Attila projektvezető. A cél változatlan: forrást teremteni az udvarhelyszéki egyesületek és alapítványok által szervezett közösségi ügyekhez. A program keretében önkéntesek futnak a jó ügyekért, őket lehet majd támogatni és ezáltal gyűl össze a támogatás a civil szervezetek kezdeményezéseire.

A közösségi futásra október 15-én kerül sor. Az eseményt azonban több lépés is megelőzi.

• Augusztus 25. és szeptember 11. között jelentkezhetnek a civil szervezetek a közösségi ügyekkel. A jelentkezés egy űrlap kitöltésével és beküldésével történik. Az űrlap elérhető www.fussneki.ro honlapon. Az egyik fontos jelentkezési feltétel, hogy a civil szervezet legalább három olyan futót kell toborozzon, akik rokonszenveznek a projektjükkel és szívesen vállalják, hogy futnak érte néhány kört. Ez a három futó is kell jelentkezzen a civil szervezet jelentkezésével együtt.

• Miután lejárt a civil szervezetek jelentkezése és láthatóvá válnak a közösségi ügyek, amelyekért lehet szaladni, jöhet a futók jelentkezése. Szeptember 12. és 21. között online is jelentkezhetnek a futók a fussneki.ro honlapon.

• Szeptember 12-től már elindul az adománygyűjtés, ez egészen október 12-ig tart. Újdonság, hogy idéntől online is lehet majd adományozni a futóknak a program honlapján. Bárki – magánszemély vagy jogi személy egyaránt – és bármilyen összeggel támogathatja a közösségi ügyeket.

Évről évre szépen fejlődött ez a program, mind a jelentkezett civil szervezetek, mind a futók és az adományok tekintetében – tudtuk meg Péter Attilától. Az idei évben szeretnék elérni, hogy 100.000 lejt gyűjtsenek a közösségi projektekre. Mindemellett több meglepetéssel is készülnek.

Az érdeklődő civil szervezeteknek augusztus 30-án személyes találkozót szerveznek a Közösségi Alapítvány székhelyén, hogy megbeszéljék a részleteket.

A program főtámogatója az OTP Bank és Székelyudvarhely Önkormányzata.

További információkért a projektvezetőt kereshetik (Péter Attila) a 0745–495 392-es telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.
 
FacebookTwitterGoogle bookmark