Alkotási kiírás és eredmény: 44 444 órás a Más Rádió
2015. július 09. csütörtök, 06:15    PDF Nyomtatás E-mail

Beleszámítva az áram- és netszünetekből adódó adáskieséseket is, a közeljövőben 44 444 órás lesz a Székelyudvarhelyről másképp szóló Más Rádió. Ünnepünkre készülődvén ismét arra kérünk: időszakosan dolgoztasd meg egy újabb „érzékszervedet”: légy időfüggő vagy időtlen, s a türelmi idő után éppen a születésnapunkra időzíts: készíts valami időlegeset, időtállót vagy örökkévalót! Ugyanis segítségeddel és közreműködéseddel egy újabb rendhagyó minikiállításra, az Időtárlatra készülünk. 

FRISSÍTVE: 
A legidőlegesebb-legidőtállóbb-legörökkévalóbb-legegyedibb-legmásabb műveket a Más Rádió melletti Kőkacsa téren kiállítottuk.
Ha már Időtárlat és alkotási kiírás, voltak zsűritagok is, persze:a szépérzékeny Balázs Ildikó a MÜTF Oktatási Központból, az Időbank-időgazdák egyik gyöngye, Varga Zsuzsánna (ha intézményesítjük: a Civitas Alapítványtól érkezett) és az időzavarban folytonosságot képviselő, a függetlenségében függő designer, aki volt már agykurkász, látszerész, szaglász, fülész s annyi minden más az 5 év kiállításain: Kubanek László

Néztek és láttak, éreztek és éreztettek, majd döntéseket hoztak.A végeredmény:
A Legidőfecsérlőbb díjat Kelemen Lóránt kapta az Időhúzás című frappáns alkotásáért.
A Legviszonylagosabb díjat, még pontosabban a Leg(idő)viszonylagosabb babért Boldizsár Raymond kapta Az Idő relatív elnevezésű hangulatáért.
A Legidőrablóbb díjat Kiss Anett Időrabló című munkája érdemelte ki. 
A belsősöknél (MÜTF Oktatási Központ és Más Rádió) a Legidőegesítőbb díjat Geréb Lászlónak ítélték oda Az évszázadnál hosszabb ez a nap elnevezésű, kellemesen idegesítő installációjáért – többen is jelezték, amennyiben nem kapcsoljuk ki, faképnél hagyják a tárlatot.
A junior kategóriában a zsűri tagjai megosztott díjat osztottak, a nyertesek: Bencze Ajnácska Az idő gyűrűi munkájával, míg Ilyés Bence és Ilyés Áron az Időkompóttal érdemelték ki az elismerést.
A résztvevők is szavazhattak, a Közönségdíjat Gergely Sándor a Gausszíliusz elnevezésű érdekfeszítő installációja nyerte meg. 

44 444 órás a Más Rádió – így kell nekünk!

Időbarangolás: 

Időérzék(szerv) – 2015:
Idén, az 5-ik születésnapunkon az időérzék(szerv)edet célozzuk meg. Arra kérünk, légy időfüggő vagy éppen időtlen, s a türelmi idő után éppen a születésnapunkra időzíts: készíts valami időlegeset, időtállót vagy örökkévalót, csillogtasd meg a kreativitásodat, alkoss valami mást! 


Arra ösztönzünk tehát, időkorlátlanodj, majd ítéletidőkön innen és túl találj ki és készíts valamit, ami nem szokványos, ami egyedi, ami csak a Tiéd, aminek csak az időérzéked és a fantáziád szabhat határt. Nem korlátozunk semmiféleképpen, pályaműved lehet bármi – többek között installáció, fénykép, rajz, grafika, festmény, kollázs, montázs, „irodalom”, kisplasztika, és a többi, és a többi, és a többi. Stb. Időérzékelj vagy
-érzéketlenedj, majd ünnepelj velünk, légy részese a Más Rádió 5. születésnapi ünnepségének. 

Hagyd az időhúzást, időfecsérlést, időpazarlást, nyomasszon az időszűke, mert a leadási-elküldési határidő: 2015. július 15., szerda, 16 óra. A pályamunkának legyen neve, s csatold a saját nevedet-címedet-telefonszámodat is. Címünk: 535 600 – Székelyudvarhely, Kőkereszt tér 1. szám (a Más Rádió szerkesztősége vagy a MÜTF-porta). A távolság se legyen akadály: e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A legidőlegesebb-legidőtállóbb-legörökkévalóbb-legegyedibb-legmásabb műveket kellemesen díjazzuk. A pályamunkákat a Más Rádió melletti Kőkacsa téren kiállítjuk. Utólag az alkotások fényképeit feltesszük a masradio.ro és a masgazdasag.ro honlapokra, valamint a Facebook-oldalunkra.

Az idő- és hangalapot továbbra is a Más Rádió biztosítja. A többi már Rajtad (is) áll. 

Ui.: az alkotásokat nem adjuk vissza (csak nagyon indokolt esetben), de megőrizzük. Nagyon. 

Szem – 2014:
Tavaly, a 4-ik születésnapunk előtt, arra biztattunk, nézz és láss, légy szemes vagy szemtelen, s ha már eléggé szembesültél a látványvilággal, alkoss valami szembeszökőt, szemkápráztatót, szemfényvesztőt, majd látleletedet oszd meg másokkal is! Lett belőle népszerű látványtárlat
Agy – 2013: 
A 3-ik születésnapunk előtt egy újabb érzékszervedet birizgáltuk: a szürkeállományodat, amely korántsem szürke. Arra kértünk, agyalj ki valamit vagy éppen dobd el az agyad, a lényeg: alkoss valami észbontót! Az agyszülemény-kiállítás is nagy érdeklődésnek örvendett.
Fül – 2012:
Persze, már akkor is sejtettük, hogy rádióhallgatáshoz és -halláshoz fül (is) kell. Így hát három éve, a 2 éves évforduló előtt valami másra biztattunk: hallgass, hallj és hangot adj – s ha már eléggé a hangok hatása alá kerültél, alkoss valami hangulatosan hangosat. Ötleteitek 2012-ben hangtárlattá nemesedtek. 
Orr – 2011:
Négy éve, az első szülinap előtt arra kértünk, ne hallj, ne láss, csak szimatolj, majd alkoss. Lett is belőle állati-emberi illat- és szagkavalkád… és kiállítás. 
Indulás – 2010. június 15.: 
Öt éve, az indítás előtti nyáron jelentkeztünk az első alkotási pályázattal – sokan ráharaptak, így fantáziadús tárlattal is büszkélkedhettünk a Más Rádió indulási ünnepségén.
 
FacebookTwitterGoogle bookmark