Udvarhelyi rendezésű jégkorongtorna Csíkkarcfalván
2016. március 03. csütörtök, 05:12    PDF Nyomtatás E-mail
Huszonhárom esztendő sportági eseménytelenség után a székelyudvarhelyi HokiSokk amatőr jégkorongcsapat idén januárban bemutató jellegű felnőtt jégkorongtornát szervezett Székelyudvarhelyen.

Az adománygyűjtéssel egybekötött Székelyudvarhely Winter Classic elnevezésű sportesemény igen sikeresnek bizonyult, több nézőt vonzott és több adományt gyűjtött az előzetesen reméltnél: a rendezvényt látogató mintegy 500 néző és a résztvevő csapatok adományaiból a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Gyermekbarát Kórház programja 3172 lejjel „gazdagodott”.

Hétvégén, március 5–6-án újabb rendezvénynek néz elébe a város amatőr jégkorongcsapata: immár harmadszor szervezik meg a Székelyudvarhelyi HokiSokk Nemzetközi Amatőr Jégkorongtornát. Megfelelő infrastruktúra hiányában a torna csupán nevében székelyudvarhelyi, a helyszín ezúttal is Csíkkarcfalva, a Felcsíki Műjégpálya. 

A korábbi évekhez képest hatra bővült a részt vevő csapatok száma: a körmérkőzéses rendszerű torna házigazda csapata visszatérő vendégként fogadja majd a bukaresti Torpedo, a brassói PubBoys és a jászberényi CHC jégkorongcsapatokat, és idén először vesznek részt a tornán a csíkcsicsói Gladiátorok, illetve a debreceni DJKSE. 

A III. Székelyudvarhelyi HokiSokk Nemzetközi Amatőr Jégkorongtorna elsődleges célja a jégkorong népszerűsítése, valamint az amatőr csapatok összeismertetése. A két napig tartó sportesemény során várhatóan nagyszerű találkozóknak lehetnek szemtanúi a szurkolók, jó ütemű, az amatőr jelleghez képest jó színvonalú, végig a fair-play jegyében zajló mérkőzésekre számíthatnak majd a csíkkarcfalvi jégcsarnokba látogatók.
 
FacebookTwitterGoogle bookmark