MÜTF Karrieriroda – pályára állít
2014. április 04. péntek, 09:06    PDF Nyomtatás E-mail

A MÜTF Karrieriroda a székelyudvarhelyi MÜTF Oktatási Központ azon 15 éves tapasztalatát kamatoztatja, amely a több mint 70 vállalkozással való intenzív kapcsolat hozadéka. Az Oktatási Központ működésében mindig is fontos szerepet játszottak a vállalkozói elképzelések, igények. Ennek megfelelően alakult a felsőfokú képzési paletta, de a módszertan és az oktatók kiválasztásában is szempont volt, hogy milyen végzettségű és tudású szakemberre van szüksége a helyi munkaerőpiacnak.

A munkaadók nagy része általában nem rendelkezik elegendő tapasztalattal a szakszerű alkalmazás terén, ezért kényszermegoldásként gyakran kapcsolati és családi tőkéjét használja egy-egy új munkatárs keresése-felvétele esetén. Ez a módszer kétélű: néha hatékony, a legtöbbször viszont kudarccal végződik, s a következményeket a munkaadó viseli. A kudarc elkerülésében segítségére lehet a MÜTF Karrieriroda, melynek célja, hogy egyre több szakmailag jól felkészült személy találjon megfelelő munkahelyet, valamint egyre több munkaadó találjon rátermett, kompetens munkatársat.


Manapság már nem feltétlenül a tapasztalat az, amit az alkalmazásnál figyelembe vesznek, hanem a jelentkező rátermettsége, motivációja, valamint kialakított készségei és képességei bizonyításával kerülhet a megfelelő munkakörbe. Fontos a nyitottság is, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazott el tudja sajátítani a vállalati kultúrát, a munkakör sajátosságait, és ennek megfelelően alakítsa ki sajátos, az adott munkakörnek legjobban megfelelő munkamódszerét.

A MÜTF Karrieriroda segítségével a megfelelő személy kerül a megfelelő munkakörbe viszonylag rövid idő alatt. A szolgáltatás igénybe vétele esetén kisebb az esélye a próbaidő utáni felmondásnak, hisz a jelölt már megismeri előre a munkakörnyezetét, tudja, milyen elvárásokat támasztanak munkája iránt és melyek a konkrét feladatai. A munkaadó pedig megtudja, hogy akit felvesz, milyen kompetenciákkal rendelkezik és mennyire alkalmas az adott munkakör betöltésére.

A MÜTF Karrierirodán belül tevékenykedő humánerőforrás és kommunikációs szakemberekkel komoly, folyamatosan bővülő adatbázist építettek fel – már több mint 2500 végzett hallgatónak és ugyanennyi, különböző tanfolyamon részt vett személynek az adataival rendelkeznek. A regisztráló munkakeresőket elsősorban a kompetencia és nem a végzettség alapján értékelik. Az iroda egyaránt áll a munkahelykeresők és a munkaajánlók rendelkezésére.

Mindemellett a Karrieriroda a MÜTF Oktatási Központ főiskolai és egyetemi képzését is erősíti. Az itt végzett hallgató oklevele átvétele után sem marad egyedül a munkahelykeresés nehézségeivel, a MÜTF segít neki elhelyezkedni. A Karrieriroda révén a MÜTF Oktatási Központ összekapcsolta a két nagy partnerkörét, a vállalati szférát és a végzett hallgatókat. A vállalati szférának képzett munkaerőt biztosít, a hallgatóknak meg lehetőséget belépni a munkaerőpiacra. Egy felsőoktatási intézmény számára ez a küldetése beteljesülését is jelenti.

További információkért írjon az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.
 
FacebookTwitterGoogle bookmark