Segítsünk a halláskárosult fiúnak!
PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Érdeklődők!

Egy rövid kis mottóra építeném beszámolómat: „Az embernek általában a befejezetlen dolgok tudnak a legjobban fájni”. Főleg egy anyának, ha a gyerekéről van szó. Lehet, hogy nem mindenki így gondolja, de én egy ilyen típusú ember vagyok, nálam ez érvényes.

Többször is elmondtam, hogy nem egy 22 éves kő, hanem szikla esik le a szívemről, ha sikerül befejeznünk azt, amit elkezdtünk akkor, amikor fiam, Attila, 3 éves volt. Attila fejlődési rendellenességgel született: a jobb füle helyett csak egy kis porcdarabkával, úgynevezett „csökevényes fülkagylóval”. A belső hallószervek is hiányoznak. Hároméves korában Budapesten csontműtéten esett át, ekkor egy mű hallójáratot alakítottak ki neki. A kagylóképzéssel is próbálkoztak, de sikertelenül. Többször megpróbáltak konzervált porcot beültetni, de a szervezete nem fogadta be. Így a műtétsorozat abbamaradt. Ennek már lassan 19 éve…

Mivel az utóbbi időben az egészséges fülével is egyre gyengébben hall, és 22 évesen zavarják is a műtét után megmaradt hegek, eldöntöttem, hogy megpróbálok valami megoldást keresni. Nemrég magyarországi orvosok ingyenes hallásvizsgálatot végeztek, nem valami kecsegtető eredménnyel. Kiderült, hogy a bal füle is gyenge-közepesen károsult a túlterhelés miatt.

Sikerült felvennem a kapcsolatot egy bukaresti orvosnővel, aki kb. 9000 RON-ért tudna elvégezni egy plasztikai műtétet Attilának. Ez azért is fontos, hogy majd a hallókészüléket legyen ahová rögzíteni, ami a plasztikázás utáni következő lépés lenne.

Kissé megijedve a számomra hatalmas pénzösszegtől gyűjtésbe kezdtem. Első gondolatom egy segélykoncert volt, ugyanis a tanítás mellett már 15 éve énekelek is, hogy gyermekeimet el tudjam tartani. 2010. június 4-én már sor került egy segélykoncertre, ami előtt, a koncertjegyekkel a kezemben, végigjártam a várost cégről cégre. A gyűjtés során rengeteg jóindulattal, segítőkészséggel találkoztam. Voltak cégvezetők és magánszemélyek is, akik kisebb-nagyobb összeggel segíteni akarnak a fiamon. Jelentős adománnyal segítettek a máréfalviak is. Most érzem, hogy nem hiába tanítok ott már huszonegyedik éve. Rengeteg információ birtokába is jutottam, új kapcsolatok felvételének kapui nyíltak meg előttem ebben a témában. Meg szeretném köszönni mindenki jóindulatát, aki hozzásegített, hogy a szükséges összeg közel fele összegyűljön a gazdasági válság ellenére is.

A továbbiakban az Ég és Föld együttes koncertsorozatát tervezem, melynek tagjai: párom, Fodor János és jómagam. Minél több faluba, akár városba szeretnénk eljutni, ahol másfél-kétórás koncertet szeretnénk előadni, nem meghatározott belépővel, hanem mindenki lehetősége szerint adakozhat. Ebben bárki segítségét szívesen elfogadom (pl. a koncertek szervezésében).

Elérhetőségeim: tel.: 00 40 745 253 329, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Reménykedve a cél elérésében, maradok köszönettel:
Sándor Mária

Tegnapután Szabó Attilával – 2010. június 28., hétfő

 
FacebookTwitterGoogle bookmark